Vanwege het feit dat het 10 jaar geleden is dat Vereniging Veronica begon met de Veronica Radioschool – later V-Academy, en het daarbij horende radiostation V-Radio, is V-Radio aanstaande zaterdag 10 oktober nog één keer te horen. Tussen 10.00 en 18.00 uur maken de talenten die destijds in een van de drie jaargangen student waren, hun opwachting op V-radio.nl.

Geheel in de traditie van Club Veronica, richtte Vereniging Veronica in 2005 De Veronica Radioschool op, later omgedoopt tot V-Academy. Deze opleiding was een kweekvijver voor jong mediatalent dat door professionals uit de media werd opgeleid. Naast het runnen van het radiostation V-Radio organiseerden de studenten ook ieder jaar de succesvolle felbegeerde en verguisde RadioBitch Awards, de radioprijzen voor de vrouwen van de Nederlandse radio.

DJ's

Rutger Radstaake (FUNX) opent zaterdag de special uitzending van V-Radio. Hij was de dj die destijds het laatste programma maakte op V-Radio. Daarnaast schuiven onder anderen Michael Blijleven (Radio Veronica), Joost Burger (SlamFM), Maartje Glas (oud-Veronica Radioschool directeur), Frank van 't Hof (NPO Radio 2) en Barry Brand (Radio Decibel) aan. Ze presenteren tussen 10.00 en 18.00 uur in tweetallen en ontvangen gasten in de studio in het Olympisch stadion in Amsterdam-Zuid.

Barry Brand: "10 jaar geleden begon voor velen een groot radioavontuur en vandaag de dag zijn nog veel radioschoolleerlingen aan het werk in de radiobusiness. Ik ben zelf erg benieuwd hoe het met iedereen gaat en dat gaan we aankomende zaterdag laten horen op het station waar het voor mij allemaal begon. V-Radio."

Kijk en luister op 10 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur live mee: