6 september 2018 | Giel Beelen en Stichting Muziekids slaan de handen ineen voor een project waarbij zieke kinderen op muzikale wijze worden verrast. Samen met Nederlandse artiesten bezoekt Giel jonge patiënten in ziekenhuizen om te luisteren naar hun verhaal. Hun ervaringen vormen de inspiratie voor een liedje dat speciaal voor de kinderen wordt geschreven en live wordt voorgedragen in de Veronica Ochtendshow.

Stichting Muziekids bouwt ‘muziekstudio’s’ in ziekenhuizen om het ziekenhuisverblijf voor kinderen een stukje leuker te maken. Muziekbeleving heeft bovendien een positieve werking bij ziekte, zo beaamt ook prof. dr. Erik Scherder. Daarom kunnen kinderen in de Muziekids Studio zelf muziek maken of gewoon lekker luisteren. Muziekids heeft nu vijf muziekstudio’s in Almere, Beverwijk, Hilversum en Tilburg en de nieuwste locatie is geopend in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht door Armin van Buuren.

De totstandkoming van de nummers wordt vastgelegd in mini-documentaires. De eerste gaat over de 15-jarige Robin. Op zijn twaalfde kreeg hij leukemie, waarvoor hij wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum. Singer-songwriter David Benjamin schreef een liedje voor hem en bracht het live ten gehore in de Veronica Ochtendshow met Giel. Bekijk Robin's verhaal hieronder:

De 18-jarige Lieselotte heeft onverklaarbare zenuwpijnen in haar been en wordt daar momenteel voor behandeld. Giel ging samen met Merel (Blackbird) naar Tilburg voor een bezoekje aan haar. Tijdens de behandelingen in het ziekenhuis leerde ze haar vriend kennen en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Merel schreef speciaal voor Lieselotte een liedje en noemde dat toepasselijk 'Lieselotte's Liedje'. Het hele verhaal vind je hier: