De zomer is in volle gang en dat betekent dat door heel Nederland de barbecue overuren draait! Of je nu in de achtertuin zit of op de camping: niets is gezelliger dan samen rond de Q hangen en ongedwongen koken en grillen op gloeiend hete kolen. Maar hoe maak je van jouw eigen grilfestijn nou een voedselspektakel? Dat zochten we uit in Ook Goeiemorgen!In onze eigen achtertuin vond vandaag een soort mini foodtruck festival plaats. Daar hadden we twee heuse BBQ Butcher's op bezoek: Siebren en Bart. Zij kwamen ons haarfijn uitleggen hoe je deze zomer de blits maakt op de BBQ. Hun recepten vind je hieronder!Iberico RibfingersProducten:Iberico Ribfingers Porky’s Rub Butcher BBQ Sauce Chili Saus Gebakken uitjesBereiding:Haal de Iberico ribfingers minimaal 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en kruid deze met de Porky’s Rub.Verwarm de BBQ indirect op 120 graden.Plaats de ribfingers op het rooster en gaar deze tot een kerntemperatuur van 72 graden.Plaats de ribfingers in een aluminium bakje en giet hier een beetje Butcher BBQ saus overheen.Pak het bakje in met aluminumfolie en plaats deze nog +/-20 minuten indirect op de BBQ.Haal de ribfingers van de BBQ en maak deze af met een beetje chilisaus en gebakken uitjes!Picanha Churrasco StyleProducten:PicanhaZeezoutChimichurriBereiding:Haal de Picanha minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast.Zorg dat de BBQ of oven goed warm is, +/-180 graden.Snijd de picanha in plakken van +/-2 cm. Snijd de picanha in op de vetkant en vouw hem dubbel. Spies de plakken vervolgens op de grote spies.Plaats de spies boven het vuur in je BBQ of vuurschaal. LET OP! Er zullen vlammen ontstaan als je de vetkap te lang boven de houtskool houdt.Draai de spies regelmatig totdat de picanha een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt en het vet mooi goudbruin is.Snijd de picanha in dunne plakjes en kruid deze met zeezout en chimichurri.Wagyu BurgerProducten:Wagyu BurgerHamburger BunCourgetteOlie, zeezout, citroenSriracha MayoBereiding:Haal de burgers minimaal 1 uur voor het bereiden uit de koelkast.Zorg dat de BBQ goed warm is, +/- 160 graden.Plaats de burgers indirect op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 45 graden.Snijd de courgette met een dunschiller in dunne plakken en kruid deze met olie, zeezout & citroen.Stook vervolgens de BBQ op naar 200 graden.Grill de burgers vervolgens kort direct, draai ze om en grill ze nog een keer kort direct.Snijd de bun open en leg de courgette onder op het broodje.Plaats de burger op de courgette en maak deze af met de sriracha mayo. Ook Goeiemorgen met Bas van TeylingenDeze zomer word je wakker met Bas van Teylingen op Radio Veronica. Luister van 06:00 tot 09:00 uur naar Ook Goeiemorgen.