Nu: Top 40 Hitdossier

Top 40 Hitdossier 12:00 - 13:00 uur
bbv

Facts over de Top 1000 Allertijden

Bij een lijst horen natuurlijk ook de nodige statistieken. Lees alles over de meeste noteringen, oudste en nieuwste nummers, covers en meest voorkomende titels!

Hoogste nieuwe binnenkomer: Robin Thicke, T.I. & Pharrell – 'Blurred Lines' (nr. 128)

De grootste Top 40-hit van 2013 is ook de hoogste nieuwe binnenkomer in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Met 'Blurred Lines' stonden Robin Thicke, T.I. en Pharrell 29 weken in de Nederlandse Top 40. Daarvan voerde de hit maar liefst elf weken lang de lijst aan. Pharrell Williams mag zich trouwens de meest succesvolle artiest noemen als het gaat om de nieuwe binnenkomers in de Top 1000 Allertijden. Behalve met 'Blurred Lines' komt hij ook binnen met 'Get Lucky' (samen met Daft Punk, nr. 427) en 'Happy' (nr. 536).

Snelste stijger: Lou Reed – 'Walk On The Wild Side'

'Walk On The Wild Side' is maar liefst 373 plaatsen gestegen, van nr. 959 naar nr. 586. Op 27 oktober van dit jaar overleed Lou Reed op 71-jarige leeftijd aan een leveraandoening. De dood van de Amerikaanse zanger zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de sprong van 373 plaatsen die zijn grootste hit 'Walk On The Wild Side' maakt in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Naast 'Walk On The Wild Side' staat Lou dit jaar met nog een tweede hit genoteerd in de lijst. 'Perfect Day' komt namelijk binnen op nr. 683.

Meest succesvolle acts

 • Queen - 25 keer. Daarnaast staan Queen-leden Brian May met 'Too Much Love Will Kill You' en Freddie Mercury met 'Living On My Own' ook allebei nog een keer solo genoteerd. Brian is net een tikkie succesvoller dan Freddie. In tegenstelling tot Freddie is hij namelijk te horen op alle 25 noteringen van Queen. Op de live-versie van 'Somebody To Love' uit 1993 nam George Michael eenmalig de plek als zanger van Queen in. George maakte die live-versie van 'Somebody To Love' samen met de drie overgebleven leden van Queen tijdens het herdenkingsconcert voor Freddie Mercury in het Wembley Stadium in Londen.
 • U2 – 24 keer
 • Phil Collins – 11 keer solo en 7 keer met Genesis
 • Sting – 7 keer solo en 10 keer met The Police

Meest genoteerde Nederlandse acts:

 • Bløf - 11 keer
 • Anouk - 10 keer
 • Golden Earring - 10 keer

Top 100

In de top 100 van de Top 1000 Allertijden is U2 het meest succesvol met vijf noteringen, gevolgd door Coldplay, Guns N' Roses en Queen met elk vier noteringen. Golden Earring is met drie hits in de top 100 de best scorende Nederlandse act.

Covers

Van sommige hits staat zowel het origineel als een coverversie in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Enkele bekende hits waarvan beide versies in de lijst staan zijn:

 • 'Easy' - origineel van The Commodores, cover door Faith No More
 • 'Everlasting Love' - origineel van Love Affair, cover door U2
 • 'It’s My Life' - origineel van Talk Talk, cover door No Doubt
 • 'Killer' - origineel van Adamski & Seal, cover door George Michael
 • 'Live And Let Die' - origineel van Paul McCartney & Wings, cover door Guns N' Roses
 • 'Somebody To Love' - origineel van Queen, cover door George Michael & Queen

Meest voorkomende titels

De titels 'Crazy' en 'It’s My Life' komen beide vier keer voor in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. In het geval van 'It’s My Life' zit daar een coverversie tussen. No Doubt coverde Talk Talk, de andere twee hits die 'It’s My Life' heten zijn van Bon Jovi en Dr. Alban. Er staan echter vier totaal verschillende hits met de titel 'Crazy' in de lijst. Die zijn van Aerosmith, Gnarls Barkley, Icehouse en Seal.

Nooit in de Nederlandse Top 40

'Stairway To Heaven' is de hoogst genoteerde hit in de Top 1000 Allertijden (op nr. 6) die nooit in de Top 40 en zelfs niet in de Tipparade heeft gestaan. Led Zeppelin bracht het nummer nooit op single uit, vandaar dat een Top 40-notering simpelweg niet mogelijk was. Door onder andere live-optredens groeide 'Stairway To Heaven' desondanks uit tot een publieksfavoriet én een Top 1000 Allertijden-klassieker. De enige andere hit bij de bovenste 100 van de Top 1000 Allertijden die nooit de Top 40 haalde is 'Shine On You Crazy Diamond' van Pink Floyd (nr. 84).

Deel deze pagina:

|
© 2014 Radio Veronica